Protecția și prevenția sunt cuvintele cheie pentru menținerea sănătății. De acceea, din grijă pentru noi și cei dragi nouă, este esențial să folosim toate metodele pe care le avem la îndemână pentru a lupta împotriva virușilor și a microbilor, precum soluții dezinfectante pentru mâini și suprafețe, mănuși, măști și echipamente de protecție.
Protejarea mâinilor este extrem de importantă, în special dacă lucrați într-un domeniu în care acestea pot fi afectate de utilizarea anumitor substanțe. Pentru a proteja mâinile purtătorului în diverse activități, normele legislative impun folosirea unor mănuși de protecție.
În special, în ceea ce privește domeniul medical, utilizarea mănușilor de protecție a mâinilor trebuie să fie primordială. Purtarea mănușilor reprezintă o măsură de protecție atât pentru medicul care le folosește, cât și pentru pacienții cu care acesta intra în contact. Domeniul medical este unul în care protecția pacienților și a cadrelor medicale trebuie să fie pe primul loc. Pentru aceasta, trebuie să fie alese cele mai bune echipamente de protecție.
Pe lângă personalul medical, utilizarea mănușilor trebuie făcută și în industria alimentară sau în domenii precum cel cosmetic, mecanică și așa mai departe, astfel încât mâinile să poată fi protejate eficient împotriva agenților nocivi. Mănușile le oferă performanța sporită și un grad optim de protecție în diverse situații, iar daca sunt alese potrivit în funcție de material și mărime, pot fi extrem de confortabile.
Un număr extrem de mare de persoane preferă să utilizeze manusi nitril datorită elasticității, dar și a bunei rezistente la substanțele chimice, dar se folosesc frecvent și alte tipuri de mănuși unică folosință precum sunt cele din vinil, plastic sau manusi latex.
Tot absolut necesare pentru mediul medical, sunt și alte produse indispensabile oricărui spital, cabinet sau clinică, precum halate vizitator sau halate chirurgicale, și bineînțeles, combinezoanele de protecție.
Pe lângă echipamentele de protecție folosite, este necesar să dezinfectăm suprafețele cu care intrăm în contact cel mai des. Un dezinfectant de suprafețe de calitate va face acest lucru într-un mod excepțional.
În momentul curățării suprafețelor, trebuie să ținem cont de următoarele zone cu risc ridicat, care ar trebui luate in considerare pentru dezinfectare: suprafețe de lucru (mouse, tastatură, birou, blatul bucătăriei, aparatură diversă); suprafețe atinse frecvent (mânerele ușilor, balustradele); facilitati sanitare (toalete, chiuvete, robinete etc); suprafete de tratament (canapele, paturi); echipament medical.
Pe lângă toate aceste produse, la intrările în orice tip de clădire, sunt recomandate covorașele dezinfectanta, care acționează ca o barieră și nu permit trecerea virușilor și a microbilor la interior. Având în vedere situația epidemiologică actuală, ar trebui luate în considerare și alte produse profesionale de protectie împotriva COVID. Gama variată de astfel de produse include: băncuțe pentru distanțare socială, nebulizatoare pentru dezinfecția spațiilor, sisteme ultrasonice pentru dezinfecția coșurilor de cumpărături, sisteme ultrasonice pentru dezinfecția bagajelor și coșuri de gunoi pentru colectarea mănușilor și a măștilor.
Grija pentru protecție și sănătate ar trebui să fie o alegere zilnică. De aceea, folosirea metodelor și a produselor potrivite reprezintă cele mai eficiente măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Scrie un comentariu